Foredrag og arrangementer

💥💥💥 GODT NYTÅR 💥💥💥

Ingen sag at tage afsked med det gamle! Nok det sælsommeste år i min levetid. Denne vinter er jeg for første gang blevet vinterbader! Må se, om jeg holder hele sæsonen 🦠 Coronavirus 🦠 huserer fortsat, men heldigvis er der drypvise fysiske arrangementer og også virtuelle, men det bliver aldrig det samme. Nedenfor kan man se de af mine engagementer, der er åbne for offentligheden.

Tager forskud på fornøjelsen. Vi har endnu ikke haft frostvejr, men de siger, det er på vej

Bestil foredrag:

Jeg holder oplæg om Kina, Myanmar, Mongoliet bl.a. og Verdensmålene for bæredygtighed. Her kan man se nogle af de foredrag, jeg tilbyder. Mine foredrag er målrettet publikum, det være sig gymnasier, foredragsforeninger eller virksomheder, ligesom vi gerne sammen kan finde frem til fokus for et oplæg.

Book mig som ordstyrer

Eller vi kan aftale nærmere her.

Kommende arrangementer

I denne tid er det en udsøgt fornøjelse at orientere om begivenheder, nu da alt ellers bliver udsat eller sat på pause. Nedenstående foredrag er åbne for enhver, der har lyst. Bemærk, at snareste arrangementer står nederst – og dem længst ude i tiden øverst!

Tirsdag 16. marts 2021. kl. 18:15-21 holder jeg oplæg om Kinas magt agt og virkelighed i det 21. århundrede i Sognegården i Hjørring

Tirsdag 9. marts 2021 kl. 19-22 holder jeg oplæg om Kinas magt agt og virkelighed i det 21. århundrede i Valgmenighedens Hus, Skolegade 32, 7500 Holstebro

På endnu ikke fastlagt dato – forhåbentlig i begyndelsen af 2021 – medvirker jeg i dette spændende arrangement i Cinemateket i København, hvilket jeg glæder mig til. Om festivalen hedder det bl.a.:

FILM OM FORANDRING

I de seneste 60 år har Kina undergået overvældende forandringer både politisk, kulturelt og socialt. Med serien sætter vi fokus på den nutidige generation af kinesiske filminstruktører – dem, for hvem Kulturrevolutionen og oprøret på Den Himmelske Freds Plads er fortid. Nutiden er mobilitet, ambition, økonomisk vækst, globalisering, en ny søgen efter fikspunkter. Filmene fortæller om en generations følelser, forelskelser og drømme – som ofte spejler vores, selvom de kommer til udtryk på forskellig måde. Et gennemgående motiv er de unge flanører, som spadserer rundt i byen uden mål og med – måske uundgåeligt, når et land udvikler sig så hurtigt, at befolkningen ikke kan følge med. Kina er stadig til en vis grad afskåret fra resten af verden på grund af censur og fordrejet nyhedsrapportering. Vores håb med serien er at give det danske publikum en mulighed for at se et andet Kina end det, de er vant til at se i nyhederne.

Made in China er udsat på ubestemt tid

Jeg oplevede en fremragende reading af stykket på Teater Sort/Hvid, Staldgade 26, 1699 København V, Danmark fredag d. 28. september. Man kan opleve forestillingen som hørespil her.

Afholdte arrangementer

Mandag d. 9. november kl. 18:15-20 holder jeg forelæsning om Ét Kina, mange folk i folkeuniversitetets Kina-serie Københavns Universitet på Amager, Sdr. Campus. Billetter her

Mandag d. 2. november kl. 18:15-20 holder jeg forelæsning om Autoritær blindhed i Kina på Folkeuniversitetets Kina-serie på Københavns Universitet på Amager, Sdr. Campus. Billetter her

Forelæsningerne på Københavns Universitet var sådan en fornøjelse. Kurset var fuldtegnet – hvilket jo i coronatid er en halvt fyldt aula med kun hvert andet sæde i brug – og det var dejligt at få lejlighed til at fordybe sig i emner frem for at skulle fortælle det hele på den halve tid. Og det er skønt, at folk er optaget af verden omkring os – ikke mindst Kina. Glæder mig til forelæsningsrækken til næste år!

Panelet i Farhads Forsamlingshus
Søndag eftermiddag i Farhads Forsamlingshus med Mai Corlin og Casper Wichman til livlig og interessant debat. Både blandt publikum og panel var der enighed om, at Kina er et vilkår, og der er brug for større viden om landet og, hvad der rør sig dér i en verden i hastig forandring.

Kina – hvad nu? Hvad ved vi om Kina og den kinesiske befolkning? Og hvad er det for værdier, vi selv kæmper for? Hvor skal vi være på vagt, og hvor kan vi blive klogere, hvis vi lytter? Debat i Fahads Forsamlingshus søndag d. 25. oktober kl. 13-15 i Teater Grob, Nørrebrogade 37, 2200 København N. Mere her – og på facebook

9. september 2020 havde jeg fornøjelsen af at holde oplæg for engagerede unge i Europæisk Ungdom i København om forholdet mellem Kina og EU. En herlig opgave og skønt at være i cirkulation igen og snakke om vigtige ting!

Samtalesalon 11. maj fra kl. 17-18:30 i Bikubenfonden. Alle kan være med på zoom – det koster bare 15 kr. Billetter her

Det blev en meget fin snak mellem kvinden bag stykket Made in China, Sigrid Johannesen, kunstner Bjørn Nørgaard og mig, smukt modereret af journalist Lene Winther. Det var dejligt at være ude at optræde med kloge og gode venner i denne mærkværdige isolationstid. Samtalen udkommer snart i koncentreret form som podcast.

Egentlig skulle jeg have deltaget i Samtalesalon på Aarhus Teater mandag d. 4. maj kl. 17 i forbindelse med forestillingen Made in China, som jeg glæder mig vildt til at se. Men den blev corona-aflyst. Made in China skulle have været opført på Teater Sort/Hvid i København 27. marts-25. april. Mere her Også her kom coronavirus i vejen. Forhåbentlig udkommer stykket i et andet format på et senere tidspunkt.

Torsdag d. 27. februar om formiddagen snakker jeg om overvågning i Kina på Stenhus Gymnasium i Holbæk. Skøn oplevelse, propfyldt med engagerede unge, der alle er tilknyttet skolens Kina-aktiviteter. Og hvem kunne vide, at det blev det sidste live-arrangement i lang tid?

Jeg sidder i panelet, når der er debat, fællesspisning og Kina-dokumentar onsdag d. 11. december hos Globalhagen Kitchen og Mellemfolkeligt Samvirke, 16:30-20:30 Fælledvej 12, 2200 København N. Det blev en fin aften med mange unge tilhørere og interessant debat om hhv. situationen i Hong Kong og Kinas massive medieoffensiv hjemme og globalt. Vi nåede bl.a. omkring Færøerne og Huawei, samt det lille vanvittige videospil, Bekæmp forræderne sammen, udgivet på fastlandet, så vrede fastlandskinesere kan slå løs på demokrater i Hong Kong med deres flip-floppere, en baseball-kølle eller de bare hænder.

Onsdag d. 20. november kl. 19-21 taler jeg om Kinas magt, agt og virkelighed hos foredragsforeningen i Kulturhuset på Islands Brygge – dejlig aften med fuldt hus, interesserede tilhørere og mange spørgsmål

Mandag d. 4. november kl. 18:15-20 talte jeg om Kunstens vilkår i Kina som led i på Folkeuniversitetets serie Det moderne Kina på Københavns Universitet på Amager, Sdr. Campus. Det fine ved Folkeuniversitetet er, at der er så mange interesserede tilhørere, og at man får lejlighed til at fordybe sig …

Mandag d. 28. oktober kl. 18:15-20 talte jeg om opstanden i Beijing og andre byer i 1989 som led i på Folkeuniversitetets serie Det moderne Kina på Københavns Universitet på Amager, Sdr. Campus. Fornemt at have tid til at gå i dybden med et emne, der ligger mig så meget på sinde.