Bøger / Books

🇬🇧 I am delighted to have translated this encouraging anniversary publication for Glad Foundation. What these people have achieved over the past two decades is remarkable and hugely commendable.

Thomas Novotny, media darling and employee at Glad TV, where he has hosted innumerable TV shows. TV Glad is but one of Glad Foundation’s many activities, which include i.a. a zoo, catering, a design company and more.

Do read an share … #happyreading #gladfoundation

Tilbud:

Jeg kan nu til gunstig pris tilbyde denne gennemillustrerede og smukke bog, som jeg udgav i 2015 sammen med fotograf Søren Zeuth. Den eneste bog på dansk om Mongoliet i 25 år.

Bogen fik strålende anmeldelser, bl.a. skrev Tor Tolstrup i Jyllandsposten:

Det er en stærk og god bog – og en helt nødvendig bog. For der er skrevet uendeligt lidt om det nye Mongoliet. Kun en håndfuld internationale bøger beskæftiger sig med det moderne Mongoliet, og det er længe siden, der sidst udkom en bog om Mongoliet på dansk. Nu er den her, og som man kunne forvente, er den velskrevet og fængslende, for når avis- og radiojournalisten Mette Holm tager fat på et emne, bliver det gjort til bunds. (…) en absolut læseværdig bog.

Man mærker forfatterens omfattende viden om og kærlighed til dette land, der på et kvart århundrede har gennemført en demokratisk proces uden sidestykke i den moderne verden.

I lektørudtalelsen hed det bl.a.: Unik udgivelse i sit kompetente indblik i mongolernes samfund, kultur og egen livsopfattelse. Fotograf Søren Zeuths fotos støtter Holms tekst, så man føler sig hensat til de stemningsfyldte steder, der er rammen om Holms interviews med nomader, bønder, politikere og byboer. Læs hele lektørudtalelsen her

Mere her

Køb Mongoliet-bogen for 200 kr. + forsendelse. Bestil den her

‘Det bedste udenrigspolitiske lynkursus på markedet’:

Bogen udkom i efteråret 2018

Også Du store verden blev fornemt modtaget. ‘Det bedste udenrigspolitiske lynkursus på markedet,’ skrev fx Lisbeth Knudsen i Mandag Morgen.

Læs lektørudtalelsen

Tilbud

Gyldendal 2014

Dagbog fra Beijing – 25 år senere; hvor gik kineserne hen?

Bogen er et genoptryk af min Dagbog fra Beijing (1989 GEC Gads Forlag). Dengang var jeg udsendt for TV-A til at dække opstanden i Beijing. I denne, nye version følger jeg op på begivenhederne dengang. Hvad blev der af de mest fremtrædende aktivister? Blev deres krav opfyldt? Hvad – om noget – lærte magthaverne af opstanden? Og meget mere … Anmelderne skrev bl.a.:

Det er en klog og inspirerende bog, Mette Holm har skrevet. Fuld af indtryk og tanker. Den er udtryk for troværdig, vidende og ræsonnerende journalistik, når den er allerbedst. At bogen også er en pryd for øjet i layout og mundret sprog gør kun billedet fuldendtThomas Petersen for Dansk Historisk Fællesråd

Man bliver klog på Kina, både dengang og nu, af at læse Mette Holms forbilledlige formidling af et fascinerende og komplekst land, der med sit fokus på massen frem for individet er svært at få sit vestlige hoved rundt om – Lotte Kirkeby Hansen i Kristeligt Dagblad

Fra lektørudtalelsen: Spændende bog om Kinas tid omkring massaskren på den Himmelske Freds plads i 1989. Bogen er en genudgivelse med perspektiverende tekster fra nutidens Kina. Oplagt mulighed for at skifte gamle eksemplarer ud. Kan absolut anbefales til interesselæsning eller til opgaveskrivning

Køb bogen her for den rørende sum af 100 kr. + porto

I verdens tjeneste

2015-16 ledsagede jeg min mand, Mogens Lykketoft, til New York, hvor han var Formand fra FN’s 70. Generalforsamling. Det var spændende og heftige 15 måneder, hvor vi fik indblik – og indflydelse – i verdens parlament. Vi mødte mennesker fra hele verden, aktivister, fupmagere, politikere, dybt engagerede internationalister. Man kan kritisere FN for meget, men det ændrer ikke på, at det er dét forum, vi har, hvor hele verden sidder med ved bordet. Det fortæller Mogens og jeg om i I verdens tjeneste – 15 måneder for FN, som vi skrev umiddelbart efter vi vendte hjem i efteråret 2016. Læs et uddrag af bogen her. Køb den i din boghandel eller fx her. Den er også udkommet på engelsk

Læs lektørudtalelsen her.

Kina – fra kejserdømme til kapitalisme

Historiebog for gymnasier og hf, genoptrykt såvel som opdateret i 2. udgave, udgivet på Frydenlund, der betegner den som en bestseller. Historielærerne er – ifølge anmeldelsen af 2. udgave i deres magasin, Noter – også godt tilfredse. Fra forlagets præsentation: Bogen er skrevet til historieundervisningen på ungdomsuddannelserne og gennemgår kejserdømmets fald, demokratisk styre, nationalistisk diktatur, borgerkrig og krig mod Japan. Hertil kommer kapitler om kommunisternes magtovertagelse i 1949, der efter årtiers benhårdt diktatur de seneste årtier har tilladt en større grad af ytringsfrihed, kapitalisme og privat ejendomsret – dog stadig under Kommunistpartiets kontrol.

De mange udfordringer, Kina står over for i dag, beskrives også: Forurening og miljøbelastning, befolkningstilvæksten, forsyningssikkerhed, forholdet til Vesten, Taiwan og Afrika, ytringsfrihed og censur og meget mere.

Historielærernes magasin, Noters anmeldelse: